• Kufiri i kohëve: rrëfimi për ndarjen dhe ëndrrat e koreaneve për bashkim

    Në këtë kufi që ndan Korenë në dy, gjithçka është e ndaluar përveç tensioneve. Kufiri 4 km i gjerë i mbuluar në mina të fshehura dhe patrulla ushtarake, krijon një atmosferë misteri. Historitë e luftës, ndarjes dhe shpërthime diplomatike marrin jetë këtu në zonën e çmilitarizuar Koreane. DMZ është një zonë që ndan Korenë e […]...

Të fundit nga Udhëtime

  • Shqipëria, ish-diktatura staliniste e kthyer në perlën e Adriatikut

  • Brenda Arkivit Komunal të Prishtinës

  • Si u rigjet – pas 70 vjetësh – libri i parë shqip që u ex-komunikua nga regjimi jugosllav?

  • Thethi me rrugë të re

  • Më shumë