• Si u rigjet – pas 70 vjetësh – libri i parë shqip që u ex-komunikua nga regjimi jugosllav?

    Historia e njerëzimit njeh shumë persekutime të mendimtarëve nga ana e regjimeve të ndryshme politike. Regjimet nuk persekutonin vetëm mendimtarët dhe veprimtarët, por edhe veprat e tyre. Kosova nuk bënte përjashtim. Libri i parë që u ndalua dhe u ex-komunika në Kosovë nga ana e regjimit jugosllav ishte vepra “Këngë popullore shqiptare të Kosovës dhe [...

Të fundit nga Udhëtime

  • Kufiri i kohëve: rrëfimi për ndarjen dhe ëndrrat e koreaneve për bashkim

  • Shqipëria, ish-diktatura staliniste e kthyer në perlën e Adriatikut

  • Brenda Arkivit Komunal të Prishtinës

  • Thethi me rrugë të re

  • Më shumë