• Brenda Arkivit Komunal të Prishtinës

    Arkivi i Prishtinës u themelua në vitin 1969, dhe ka mbi dy milion dokumente të arkivuara që nga lufta e dytë botërore. Përpara fillimit të viteve 60, Prishtina nuk kishte arkiv të centralizuar për të ruajtur dhe vënë në dispozicion të dhënat, mirëpo tani çdo lagje ka historinë e vet të ruajtur e sistemuar sipas […]

Të fundit nga Udhëtime

  • Kufiri i kohëve: rrëfimi për ndarjen dhe ëndrrat e koreaneve për bashkim

  • Shqipëria, ish-diktatura staliniste e kthyer në perlën e Adriatikut

  • Si u rigjet – pas 70 vjetësh – libri i parë shqip që u ex-komunikua nga regjimi jugosllav?

  • Thethi me rrugë të re

  • Më shumë