Teknologji

Makina fluturuese Samson Switchblade është më në fund gati


Pas 14 vitesh zhvillimi, Samson Switchblade – një makinë me tre rrota që shndërrohet me prekjen e një butoni në një aeroplan 200 mph (322 km/h) – është miratuar nga FAA. Ekipi tani po përgatitet për testet e fluturimit.

Switchblade është emëruar pas mënyrës se si krahët e tij lëkunden kur është koha për të fluturuar. Bishti, gjithashtu, lëkundet nga vendi ku është vendosur më pas shpaloset në një formë bujare T. Samson thotë se i gjithë konvertimi zgjat më pak se tre minuta dhe ndërsa ende nuk është demonstruar i gjithë procesi në një prototip fizik, duket se do të jetë një proces mjaft spektakolar.

Duke filluar me një “çmim i vlerësuar” prej 150 mijë dollarë amerikanë, Switchblade është një makinë mjaft e kushtueshme, por Samson ka bërë rezervime për 1 mijë e 670 Swichblade-t e para, sipas një interviste të fundit me The Hill.

Në të vërtetë, një arsye pse kompania është kaq e prirur për të marrë prototipin e saj ajror është se shumë nga rezervimet e saj, konvertohen në depozita prej 2 mijë dollarë amerikanë brenda 45 ditëve nga fluturimi i parë publik.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore