Teknologji

Si të detyroni “Dark Mode” në çdo faqe interneti në Google Chrome


Ju mund të detyroni që “Dark Mode” të aktivizohet në çdo faqe interneti që vizitoni, duke i dhënë fund atyre dritave verbuese në desktopin tuaj.
 
Që nga Chrome OS 78, ky flamur me sa duket shkakton probleme serioze në Chrome OS. Mos e provoni nëse jeni duke përdorur një Chromebook ose do t’ju duhet të rivendosni Chrome OS.
Dëshironi ta provoni? Ky opsion ofrohet si një flamur i fshehur në Chrome 78. Si të gjithë flamujt, është një opsion eksperimental që mund të ndryshojë ose të hiqet në çdo kohë. Një ditë mund të kalojë në një opsion të duhur në ekranin e cilësimeve të Chrome, ose mund të zhduket plotësisht.
 
Për ta gjetur atë, shkruani “chrome://flags” në Chrome dhe shtypni Enter. Kërkoni “Dark Mode” në kutinë e kërkimit në krye të faqes “Eksperimentet” që shfaqet.
 
Klikoni kutinë në të djathtë të “Force Dark Mode for Web Contents” dhe zgjidhni “Enabled” për cilësimin e paracaktuar.
 
Kliko “Rinis” për të rihapur Chrome. Chrome do të mbyllë dhe do të rihapë të gjitha faqet tuaja të hapura të internetit. Sigurohuni që të ruani çdo përmbajtje në ato faqe – për shembull, gjërat që keni shkruar në kutitë e tekstit – përpara se të rinisni shfletuesin.
 
Shfletoni dhe shikoni se si funksionon. Nëse nuk ju pëlqen, kthehuni te ekrani i Eksperimenteve të Chrome, kthejeni këtë opsion në “Default” dhe rinisni shfletuesin. Chrome do të ndalojë së ngatërruari ngjyrat e uebsajtit pasi ta çaktivizoni këtë opsion.
 
Mos u ndjeni të detyruar të përdorni “Dark Mode” nëse nuk ju pëlqen. Por në fakt mund të mos jetë më i mirë për ju. Pavarësisht kësaj, ne e duam “Dark Mode” gjithsesi.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore