Pajisje

Elon Musk: Zoti është universi


Elon Musk, themeluesi i SpaceX dhe Tesla, shpreh bindjen e tij në një Zot që përputhet me filozofinë e Spinozës.

Në një intervistë me Lex Fridman, Musk shprehu qëndrimin e tij se Zoti është, në thelb, universi vetë dhe shfaqet përmes ligjeve të fizikës, duke përdorur shprehjen e Albert Ajnshtajnit për “harmoninë ligjore të botës”.

Trump Fans Still Hoping Elon Musk Will Bring Their Emperor-God Back to  Twitter

Në pyetjen e Fridman në lidhje me besimet e tij mbi Zotin, Musk pajtohet me Ajnshtajnin dhe pohon se Zoti, është një qenie supreme që shpërfaq veten nëpërmjet rregullave fizike. Ai shton se qeniet supreme janë krijues të kësaj ekzistence dhe se detyrimi ynë është të kuptojmë më shumë rreth kësaj krijese të mrekullueshme.

Musk hedh dyshime mbi ideën e një “master-plan” të përcaktuar për këtë krijim të mrekullueshëm dhe sugjeron se, nëse jemi në një simulim, qeniet supreme mund të operojnë këtë simulim për të parë se çfarë ndodh.

Ai krahasoi këtë me procesin e krijuar të simulimeve në kompanitë e tij, duke theksuar se ata krijojnë simulime për të parë se çfarë do të ndodhë, sepse nëse do e dinin paraprakisht, nuk do të kishin nevojë për simulime.

Ky shpjegim i Musk lidhet me konceptin e një qenie supreme që nuk ka njohuri të plotë për të ardhmen dhe operon për të eksploruar se çfarë mund të ndodhë në këtë ekzistencë.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore