Foto lajm

Zbulohen fotot fituese të çmimit “Fotografi Historik i Vitit 2021”


Steve Liddiard është shpallur fituesi i përgjithshëm i “Çmimeve të Fotografit Historik të Vitit 2021”, për fotografinë e tij të Whiteford Point Lighthouse në Gadishullin Gower, Uells.

“Fari u ndërtua në 1865 sipas një projekti nga John Bowen, nga Llanelli, për të shënuar brigjet e Whiteford Point, duke zëvendësuar një strukturë të mëparshme të grumbulluar të 1854-n, nga e cila nuk ka mbetur asgjë”, shpjegon Liddiard.

“Është e vetmja kullë prej gize e përmasave të kësaj madhësie në Britani”.

Regjistrimet në konkurs u vlerësuan për origjinalitetin, përbërjen dhe aftësitë teknike krahas historisë që qëndron pas paraqitjes dhe ndikimit të saj historik.

“Çmimet demonstrojnë përkushtimin e madh, në të cilin pjesëmarrësit shkojnë shpesh kur përpiqen të kapin pamjen më të përsosur, qoftë edhe kur ngrihen në fund të natës për të kapur lindjen e përsosur të diellit”.