Shqipëria

Indeksi i besimit ekonomik të Shqipërisë u rrit në muajin prill


Treguesi i besimit ekonomik të Shqipërisë u rrit me 1.1 pikë përqindje (pp) në 114.6 në prill, tha banka qendrore.

Treguesi i besimit ekonomik në muajin prill reflektoi rritjen e besimit në sektorët e ndërtimit, industrisë dhe tregtisë, tha Banka e Shqipërisë në një vrojtim mujor të publikuar gjatë javës.

Ai u rrit me 3.8 pp nga muaji në muaj në muajin prill, ndërsa treguesi i besimit të ndërtimit u rrit me 0.4 pp.

Treguesi i besimit tregtar u rrit me 1.2 pikë përqindjeje në muajin në shqyrtim.

Ndërsa, treguesi i besimit të shërbimeve ra me 1.6 pikë përqindjeje, si pasojë e rënies së nivelit të kërkesës.

Nga ana tjetër, treguesi i besimit të konsumatorit (TKK) vazhdoi të përmirësohet pasi u rrit me 2.1 pikë përqindjeje në prill, pas një rritjeje prej 2.1 pikë përqindjeje në mars, duke reflektuar vlerësime pozitive të blerjeve të mëdha.

Banka e Shqipërisë ka kryer anketat e bizneseve dhe konsumatorëve që nga viti 2002.

Duke filluar nga maji 2021, frekuenca e vrojtimit u ndryshua nga tremujore në mujore.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore