Gjykata Speciale

ZPS-ja publikon disa biseda në Qendrën e Paraburgimit mes Thaçit, Veselit e Selimit me vizitorë


Foto: Albanian Post.

Pas kërkesës së Zyrës së Prokurorisë së Specializuar (ZPS), ku është kërkuar që Hashim Thaçit, Kadri Veselit e Rexhep Selimit t’iu ndalohen vizitat e telefonatat janë publikuar biseda mes të akuzuarve dhe vizitorëve që kanë qenë në Gjykatën Speciale.

Sipas bisedave që ka publikuar Prokuroria, krerët e UÇK-së kanë zbuluar detaje të dëshmitarëve për vizitorë.

Pjesët e bisedave janë publikuar nga ZPS-ja me disa pjesë të redaktuara.

Hashim Thaçi: Pastaj erdhi (pjesa tjetër është e redaktuar),

Hashim Thaçi: Edhe për (nuk kuptohet). Ai tha, “(redaktuar), por pastaj ata m‘rrahën.”

Pjesë e redaktuar.

Hashim Thaçi: Mirë bënë.

RS: I fundit ishte nga (redaktuar).

UM 3: A?

RS: Ky i fundit ishte nga (redaktuar).

UM 1: Ky nga (redaktuar) ky?

RS: Jo, jo pas tij.

MP 1: Jo, jo. (folës në të njëjtën kohë).

RS: Ishte një së fundi.

UM 3: Ky nga (redaktuar), a? (folës në të njëjtën kohë).

UM 1: Tjetri. (folës në të njëjtën kohë).

Pjesë nga bisedat e publikuara.

MP 2: Ai tjetri? (folës në të njëjtën kohë).

RS: Ai pa identitet.

UM 3: Vërtet?

UM 2: Oh, po. Ai që dukej i lodhur. (folës në të njëjtën kohë).

RS: Pa identitet – Ai ka bërë – ai tha, (redaktuar), e njoh atë goxha mirë.

MP 2: Pëshpëriti, kush është ai?

RS: S’është asgjë (nuk kuptohet), erdhën nga (REDAKTUAR). 40

UM 2: Oooooh, po!

Pjesë e redaktuar sërish.

Hashim Thaçi: (Zë normal) “Unë po/?merresha/ me Adem Demaçin.

Hashim Thaçi: Bjeri shkurt. (pëshpërit) Ai duhet të përgjigjet shkurt. [Dera mbyllet] Jo, jo [Pëshpërit] /?a po e di tash.

(Redaktuar) HASHIM THAÇI: (Pëshpërit) “Bosi ishte DEMAÇI[nuk kuptohet] ai duhet ta deklarojë këtë qartazi, sepse çfarë është [nuk kuptohet] [Pëshpërit] [nuk kuptohet] Baca Adem /Baca – mënyrë tradicionale për t’iu drejtuar me respekt një burri më të vjetër/ (nuk kuptohet).

Pjesë nga bisedat e publikuara.

Pjesë e redaktuar sërish.

Hashim Thaçi: Nuk kuptohet kjo është shumë e rëndësishme. “Unë as nuk jam konsultuar me ta, as nuk më kanë dhënë ndonjë urdhër”.

Pjesë e redaktuar sërish.

Hashim Thaçi: Komunikatat ishin propagandë.

Pjesë e redaktuar sërish.

Hashim Thaçi: Dil si hero prej këtu. Thuaji: “Do të vish këtu, largohu prej këtij vendi si hero. Mos u largo i turpëruar”.45

Hashim Thaçi: Po, ashtu është. “Nuk e di; nuk më kujtohet”. Dhe për shkak se aty ka dokumente që [nuk kuptohet] “Por organizimi dhe pjesa tjetër ishin ambicie”. [REDAKTUAR]

Hashim Thaçi: (Pëshpërit) (Nuk kuptohet) “Çfarë shërbimi inteligjent, burrë!”.

Ai s’duhet ta bëjë gabimin që të flasë për këtë sepse – ai po na zemëron me intervistat e tij, këtu e atje.

Hashim Thaçi: (Nuk kuptohet) Thuaji atij “Ti nuk mundje, sepse të gjithë fshatarët ishin vullnetarë”.

Hashim Thaçi: (Pëshpërit) /?Lexoje krejt këtë/.

(Njerëz duke lëvizur nëpër dhomë, dhe ka heshtje gjatë 00:01:46-00:01:53). 

(Redaktuar): A ta vendosi në xhep apo të duhet?

Hashim Thaçi: (Shfleton faqe) Jo burrë, (nuk kuptohet), sepse duhet të orientoj pak.

Pjesë e redaktuar sërish.

Hashim Thaçi: Duhet të orientoj pak.

(Hashim Thaçi e ndryshon vendin ku ishte ulur) Ti vetëm ulu këtu.

(Redaktuar): Po.

(Redaktuar).57

Hashim Thaçi: (Pëshpërit shumë qetas) (Nuk kuptohet), ata të thërrasin këtu dy ditë më herët.

(Redaktuar): Po.

Hashim Thaçi: (Pëshpërit) Ai duhet të kontrollojë (nuk kuptohet). Ata do t’ia japin atij të gjitha këto dokumente.

Pjesë e redaktuar sërish.

(Redaktuar) A?

Hashim Thaçi: Duhet të t ‘orientoj pak.

(Hashim Thaçi e ndryshon vendin ku ishte ulur) Ti vetëm ulu këtu.

(Redaktuar) A është më së miri që t’ia dërgoj këto atij?

Hashim Thaçi: (Pëshpërit) Jo, ata do t’ia japin atij.

(Redaktuar) Ah, ata!

Hashim Thaçi: (Pëshpërit) (nuk kuptohet), Kur të vish këtu, para se të hysh në gjykatore “a dëshiron të korrigjosh ndonjë gjë?” Ma jep atë pjesë që t’ia hedh një sy.

(Redaktuar): Ti merre vetëm këtë, sepse ne i kemi të tjerat.

Pjesë e redaktuar sërish.

Hashim Thaçi: (Pëshpërit) Thuaji “Ai duhet ta /?përmirësojë/ vijën [REDAKTUAR]”.

Pjesë e publikuar nga biseda e Kadri Veselit me vizitorë:

Kadri Veseli: Nëse dikush dëshiron të dërgojë një mesazh, mund të dërgojë mesazh. Askush nuk do të mund të ta parandalojë që ta bësh atë. Është çështje përgjegjësie. Askush nuk mund të ta parandalojë. Secili e ka –

(Redaktuar) Desha të them nëse ata kishin vendosur disa kufizime të reja këtu brenda.

Kadri Veseli: Secili e ka grupin e vet të avokatëve dhe betohem, nuk ka arsye për të dërguar një mesazh nga ky vend.

(Redaktuar) Jo, është thjesht një fakt, nuk ka nevojë të vihet këtu. Ata të gjithë e dinë se si është kjo.

Kadri Veseli: Jo, sepse unë po flas, por nuk ka asgjë për… çfarë do të thuash ti?

ZPS-ja kërkon që Thaçit, Veselit dhe Selimit t’u pezullohen të gjitha vizitat dhe komunikimet

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore