• Si u rigjet – pas 70 vjetësh – libri i parë shqip që u ex-komunikua nga regjimi jugosllav?

    Historia e njerëzimit njeh shumë persekutime të mendimtarëve nga ana e regjimeve të ndryshme politike. Regjimet nuk persekutonin vetëm mendimtarët dhe veprimtarët, por edhe veprat e tyre. Kosova nuk bënte përjashtim. Libri i parë që u ndalua dhe u ex-komunika në Kosovë nga ana e regjimit jugosllav ishte vepra “Këngë popullore shqiptare të Kosovës dhe [...

Të fundit nga Udhëtime

  • Si u rigjet – pas 70 vjetësh – libri i parë shqip që u ex-komunikua nga regjimi jugosllav?

  • Thethi me rrugë të re

  • 20 vjet Dokufest

  • Bletaria, “mbretëresha e profesioneve”

  • Më shumë