Film

“Vëllezër të një pende”, koncert-filmi i The Black Crowes


Vëllezërit Robinson të bendit The Black Crowes

Rock grupi i famshëm amerikan “The Black Crowes”, së fundmi ka ardhur me një koncert-film të quajtur “Brothers Of A Feather”, që feston ribashkimin e grupit që kishte ndodhur në vitin 2020, pas ndarjes së tyre në vitin 2015.

Ky “partneritet i vëllerërve të një pende” të grupit gjen kulminacionin e performancave dhe këngëve vibrante të tyre, si “She Talks To Angels”, “Remedy”, “Wiser Time” etj, me perspektiva dhe struktura të reja muzikore dhe lirike.

Këtë koncert-film grupi e ka punuar duke i bashkuar forcat me  plaformën transmetuese live “The Coda Collection”.

Ribashkimi i vëllezërve Robinson vie me plot fuqi nostalgjike, por jo një nostalgji që insiston në iluzione se e shkuara ishte më e mirë se e tashmja, sepse, siç mund të shihet në trailer të film-koncertit, performanca e bendit vie me tone muzikore më të ëmbla e më të fuqishme se asnjëherë.

Ekziston një segment i vogël në mes të këngëve ku Chris Robinson flet me publikun se si ndihet duke interpretuar këngët me Rich-in. Ai i thotë publikut, “Ka qenë vërtet bukur, sepse kjo është më afër mënyrës se si janë shkruar shumica e këtyre këngëve. E kuptoni, vetëm unë dhe Rich-i. ”

Gazeta e famshme “Rolling Stone”, ka siguruar edhe një pjesë të këtij film-koncerti ku dy vëllezërit Robinson luajnë “She Talks To Angels”, me ekuilibrim akustik të pashoq.

Ky film koncert mund të gjindet në “The Coda Collection”, dhe ka nisur që nga 9 korriku.

“The Black Crowes” kishin planifikuar një turne ribashkimi në vitin 2020 përsëri në 2019 me shpresën për të festuar 30 vjetorin e albumit të tyre debutues, “Shake Your Money Maker”. Sidoqoftë, ata u detyruan të planifikojnë turneun e tyre në verën e vitit 2021. Turneu përfshin 39 data dhe është vendosur të fillojë në 20 korrik në Nashville, TN dhe do të përfundojë në 25 Shtator në Bethel, New York.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore