Lajme

Ultimatum nga Whatsapp-i


Platforma e komunikimit, Whatsapp, ka njoftuar se përdoruesit që nuk pranojnë deri më datë 15 maj termat dhe kushtet e azhurnuara nuk do të jenë në gjendje të marrin ose të dërgojnë mesazhe deri në momentit që do t’i pranojnë.

Agjensia e lajmeve, BBC, shkruan se llogaritë e përdoruesve që nuk do të pranojnë kushtet do të renditen si “joaktive” dhe llogari të tilla mund të fshihen pas 120 ditësh.

Whatsapp-i e ka njoftuar që në muajin janar azhurnimin e ri dhe do të vazhdojë thirrjet edhe për një kohë të shkurtër e cila mund të jetë me disa javë.

Sipas BBC, që në muajin janar, azhurnimi i ri u përball me reagime të forta të përdoruesve të cilët menduan se kompania po planifikonte të ndryshonte sasinë e të dhënave që ndau me Facebook-un, kompaninë e saj mëmë.

Mirëpo, sipas vet platformës diçka e tillë nuk ishte e vërtetë dhe se qëllimi i kushteve dhe termave të rinj ishte mundësimi i pagesave për bizneset.

Kjo lëvizje e Whatsapp-it ka bërë që platforma të ndajë informacione me Facebook-un si adresa e IP-së së pajisjes dhe blerjet e bëra përmes tij.

Nga ana tjetër, aplikacione që ofrojnë shërbime të ngjashme si Telegram-i dhe Signal-i patën një rritje të konsiderueshme të përdoruesve që u larguan nga Whatsapp-i. Prandaj dhe së fundmi, platforma ka ndryshuar mënyrën se si informon përdoruesit përmes mesazheve dhe status-eve.

Përjashtim nga rasti bëjnë Mbretëria e Bashkuar dhe Evropa në të cilat ligjet e privatësisë janë të ndryshme.

Albanianpost.com


Lajmet kryesore