Lajme

UK dhe Irlandë/ McDonald’s planifikon të punësojë 20 mijë persona


Rrjeti i Fast Food-eve, McDonald’s, ka vendosur të punësojë 20 mijë veta në Mbretërinë e Bashkuar (UK) dhe Irlandë. Kjo vjen si pjesë e një shtrirje më të gjerë investimesh, pavarësisht dëmtimit të këtij sektori nga pandemia.

Planet për të hapur më shumë se 50 restorante të reja gjatë vitit të ardhshëm vijnë ndërsa ekonomia britanike lufton me një mungesë të fuqisë punëtore që ka rezultuar në rritje të pagave për punonjësit e restoranteve. Si Brexit ashtu edhe pandemia kanë bërë që punëtorët nga jashtë shtetit të largohen nga Britania.

Lehtësimi i masave të distancimit shoqëror, i cili do të lejojë restorantet të sjellin më shumë staf, ka hapur rrugën për rekrutime të reja, tha grupi amerikan.

Restorantet dhe bizneset e tjera të mikpritjes kanë marrë mbështetje nga skema e ndërmarrjeve gjatë pandemisë, si dhe nga një ndalim të përkohshëm të dëbimeve tregtare.

Por Covid-19 ka shkaktuar një dëm të rëndë. Bllokimet e shumta detyruan biznese që të mbyllen ose të shesin vetëm me shërbim taksi. Shumë dyqane më të vogla janë mbyllur dhe disa të tjerë nuk parashikohet të jenë në gjendje të paguajnë qiranë e prapambetur, të krijuar gjatë pandemisë.

Sidoqoftë, disa biznese të financuara mirë po shfrytëzojnë rastin për t’u zgjeruar.

Itsu, rrjeti i restoranteve të sushit, njoftoi të dielën se kishte shitur një pjesë të aksioneve të saj. Kjo, do t’i mundësonte të hapte 100 pika të reja shitjesh dhe të punësonte 2 mijë njerëz të tjerë gjatë pesë viteve.

Themeluesi i Itsu, Julian Metcalfe, tha se grupi po kthehej në nivelet para-pandemike, për sa i përket vizitave të klientëve.

Paul Pomroy, shefi ekzekutiv i McDonald’s për Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë, tha se pandemia ka pasur një ndikim të madh në mundësitë e punësimit të shumë njerëzve dhe kërcënoi të ardhmen ekonomisë të vendit.

“Lëvizjet që kemi njoftuar sot pasqyrojnë angazhimin tonë për të vazhduar të përtërijmë dhe të investojmë në komunitetet lokale dhe ekonomitë të cilave u shërbejmë”.

McDonald’s operon 1 mijë e 300 restorante në të gjithë UK-në dhe ka 120 mijë punëtorë.

Kompania ka dalë relativisht e padëmtuar nga pandemia, pjesërisht falë ofertave të saj nxitëse.

/Albanianpost.com

Lajmet kryesore