Teknologji

Uber, fitime në rritje me rikthimin e kërkesës për udhëtime


Kompania transportuese, Uber Technologies Inc, mund të raportojë fitimin e saj tremujorin duke arritur pikën historike pasi rritja e porosive të ushqimit në internet dhe rezervimet e udhëtimeve shërohen nga nivelet më të ulëta të pandemisë.

Agjencia e lajmeve, “Reuters”, tregon se aksionet e kompanisë, e cila ka shpenzuar miliarda gjatë viteve të fundit në rritjen e biznesit të saj, u rritën me rreth tetë për qind në tregtimin e së martës së 21 shtatorit.

Pandemia COVID-19 dhe mungesa e shoferëve patën efekt te kompania vitin e kaluar, pasi shumica e njerëzve punonin nga shtëpia ose preferonin të investonin në një makinë.

Megjithatë, biznesi i shpërndarjes së ushqimit brenda Uber-it lulëzoi pasi urdhëruan më shumë njerëz.

Uber-u ka thënë se po priste që EBITDA, një metrikë përfitimi që kompania përdor, të shpërthejë në tremujorin e tretë.

Është parashikuar një humbje prej 25 milionë dollarë dhe një fitim prej 25 milionë dollarë, krahasuar me parashikimin e mëparshëm të një humbjeje prej 100 milionë dollarësh.

“Ne e shikojmë këtë si një shenjë të qartë pozitive”, ka thënë analisti i MKM Partners, Rohit Kulkarni, duke theksuar se aksionet e Uber-it kanë qenë nën presion, duke humbur më shumë se një të pestën e vlerës së tyre deri më tani.

Kjo pasi përfitimi mbeti i pasigurt dhe shpenzimet që lidhen me stimujt për shoferin ishin të paqartë.

Vitin e kaluar, Uber-i e zvogëloi stafin dhe e ka zhvendosur biznesin e tij të shpërndarjes së ushqimit nga tregjet jofitimprurëse për të ulur kostot dhe për të dalë nga pandemia.

“Ne jo vetëm që kemi rritur udhëheqjen tonë globale si në lëvizshmëri ashtu edhe në shpërndarje, por e kemi bërë atë më fitimprurëse se kurrë më parë…Uber-i po arrin një arritje të rëndësishme”, ka thënë shefja ekzekutive , Dara Khosrowshahi.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore