Basketboll

Top 10 lojtarë më të paguar të NBA 2021


Për NBA-n, viti i fundit ka qenë katastrofik për sa i përket të ardhurave.

Por mbetet e vështirë të përcaktohet sasia e humbjeve për shkak të mungesës së publikut, garave të humbura, kalendarit të shtyrë dhe shumë sakrificave të të tjera të shkaktuara nga Covid-19.

Gjithsesi kjo nuk i ka penguar shumë yje të kampionatit të nënshkruajnë kontrata të tjera reklamuese dhe të rrisin të ardhurat e tyre.

Sipas Forbes, lojtarët në krye të top-listës kapin gati 100 milionë dollarë, duke marrë parasysh të ardhurat neto nga kontrata e NBA-së dhe marrëveshjet e ndryshme tregtare.

Fitimi total neto në vitin 2021 për dhjetë lojtarët më të paguar në NBA:

  1. Lebron James, Los Angelos Lakers 95.4 milionë dollarë
  2. Stephen Curry, Golden State Warriors 74,4 milionë dollarë
  3. Kevin Durant, Brooklyn Nets 65.2 milionë dollarë
  4. Russell Westbruk, Washington Wizards 58.1 milionë dollarë
  5. Russell Wetstbruk, Washington Wizards: 58.1 milionë dollarë
  6. James Harden, Brooklyn Nets: 50 milionë dollarë
  7. Klay Thompson, Golden State Warriors: 43.3 milionë dollarë
  8. Kyrie Irving, Brooklyn Nets: 43 milionë dollarë
  9. Chris Paul, Phoenix Suns: 40.1 milionë dollarë
  10. Damian Liliard, Portland Trail Blazers: 39 milionë dollarë

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore