Teknologji

Tesla, tërheq 300 mijë makina nga Kina


Kompania amerikane e automjeteve elektrike, Tesla, do të tërheqë afro 300 mijë makina të prodhuara dhe të importuara nga Kina.

Agjencia e lajmeve, Reuters, tregon se rregullatorët kinezë kanë bërë të ditur se tërheqja e automjeteve Model 3 dhe Model Y lidhet me një azhurnim onlinesoftware-it, i cili lidhet me drejtimin e asistuar.

Për të realizuar këtë azhurnim, pronarëve të makinave Tesla nuk u kërkohet që të kthejnë automjetet e tyre.

Administrata Shtetërore për Rregullimin e Tregut ka shkruar në faqen e internetit se lëvizja është e lidhur me një funksion të asistuar të vozitjes në makinat elektrike, i cili aktualisht mund të aktivizohet nga drejtuesit aksidentalisht, duke shkaktuar përshpejtim të papritur.

Kjo tërheqje në distancë e software-it nëpërmjet internetit, mbulon 249 mijë e 855 makina Model 3 dhe Model Y të prodhuara nga Kina dhe 35 mijë e 665 sedanë të importuar të tipit Model 3.

Tanimë, Tesla është duke bërë sedanë Model 3 dhe automjete sportive të llojit Model Y në Shanghai.

Në muajin maj, kompania e njohur amerikane ka shitur 33 mijë e 463 makina elektrike të prodhuara në Kinë, sipas të dhënave të industrisë.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore