Lajme

Të enjten diskutojnë në Bruksel Kosova dhe Serbia për targat


Ilustrim

Kosova dhe Serbia do të takohen sërish në Bruksel këtë të enjte për të diskutuar për zgjidhjen e çështjes së targave mes dy shteteve.

Janë grupet teknike të të dy vendeve ato që do të diskutojnë mundësitë për zgjidhjen e përhershme të çështjes së targave të automjeteve.

Qeveria e Kosovës e ka konfirmuar takimin nëpërmjet një përgjigje për T7.

“Të enjten, me 21 tetor, do të mbahet mbledhja e parë e grupi teknik për targat e automjeteve”.

Sipas qeverisë në takimin e të enjtes mes dy palëve do të shqyrtohen opsionet për një zgjidhje të përhershme duke u bazuar në tre parime kryesore.

“Zgjidhja duhet të jetë sipas standardeve dhe praktikave të Bashkimit Evropian” dhe “të jetë e aplikueshme dhe të aplikohet për të dy palët”.

Por, në rast se ndonjëra palë bllokon mundësin e arritjes së një zgjidhje qoftë edhe nëpërmjet moszbatimit të saj, atëherë “ajo është palë bllokuese e dialogut”.

Marrëveshja për targat-30 shtator 2021-Bruksel

Sipas përgjigjes së Qeverisë së Kosovës, në takimin e të enjtes, takimi i parë pas marrëveshjes së 30 shtatorit për targat “nuk pritet të merret ndonjë vendim” konkret, por se do të diskutohen të gjitha modalitetet.

Marrëveshja e 30 shtatorit në Bruksel zhbllokoi situatën në Veri të krijuar pa bllokadës me barrikada nga ana e serbëve protestues kundër zbatimit të masës së reciprocitetit me Serbinë.

Kjo marrëveshje përmban tre pika, ku në pikën e tretë është paraparë takimi i grupit punues mes dy shteteve për arritjen e një zgjidhje përfundimtare të kësaj çështje.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore