Jetesë & Stil

Siguria në udhëtim, ja çfarë duhet të dini


Siguria është një temë e madhe kur flitet për udhëtime. Sidomos në këtë periudhë ku pandemia ka kufizuar gjithçka. Ndaj disa këshilla janë të nevojshme në këtë periudhë.

Hulumtoni se ku po shkoni

Për të përcaktuar nëse një rajon është i sigurt, analizoni disa standarde kryesore. Këtu përfshin numrin ditor të infeksioneve të reja në një zonë, përqindjen e përgjithshme pozitive dhe nëse infeksionet e reja po rriten ose zvogëlohen. Idealisht, një destinacion duhet të ketë më pak se katër raste të reja për 100 mijë banorë.

Planifikoni transportin

Shumë kompani ajrore, shërbime trenash dhe ndalesa pushimi po bëjnë një punë të patëmetë duke mbajtur të sigurt publikun gjatë pandemisë, por asnjë lloj transporti nuk është i përsosur.

Nëse udhëtoni me makinë, minimizoni numrin e ndalesave të marra përgjatë rrugës tuaj duke paketuar gjërat e domosdoshme, duke përfshirë – por pa u kufizuar në të – pije, ushqime të vogla, letër higjienike, maska ​​për fytyrën dhe pastrues dore që përmban të paktën 60% alkool.

Kushdo që udhëton me aeroplan ose tren duhet të jetë i gatshëm të mbajë një maskë të detyrueshme për fytyrën (mundësisht N-95) që nga momenti i fillimit të udhëtimit deri sa të arrijnë në destinacionin e tyre përfundimtar.

Bëni test dhe karantinë

Testimi për Coronavirus-in është një pjesë thelbësore e listës kontrolluese të të gjithëve dhe duhet të bëhet para dhe pas një udhëtimi. Testet mund të kryhen në kujdes urgjent, farmaci, shumicën e spitaleve, dhe nganjëherë në vende si aeroportet ose hotelet.

Nëse planifikoni të vini në kontakt të ngushtë ose të mblidheni në lagje të ngushta me qarqet shoqërore jashtë shtëpisë tuaj, karantinimi për katërmbëdhjetë ditë është mënyra më e mirë për të siguruar sigurinë e të gjithëve.

Nëse është e mundur, shmangni njerëzit

Coronavirus-i përhapet lehtësisht në zona me popullsi të dendur, kështu që për të ruajtur udhëzimet e rekomanduara të distancës sociale, zgjidhni zonat që kanë më pak popullsi. Në disa raste, kjo do të thotë të shmangni udhëtimet në qytet. Shumica e gjërave të mira si muzetë ose sallat e koncerteve do të mbyllen gjithsesi.

Merrni masa paraprake në hotele

Shikoni për shenja që hoteli ose shtëpitë me qera po e marrin seriozisht pandeminë. Kërkoni për ndarjen sociale të tavolinave në zonën e mëngjesit. Kontrolloni nëse pastruesi i duarve është afër kur kontrolloni.

Përdorni peceta dezinfektuese në sipërfaqe me prekje të lartë si dorezat e derës dhe telekomandat e televizorit. Merrni parasysh të hiqni dorë nga shërbimi i përditshëm i shtëpisë, për të mbajtur minimale ndërveprimin me të huajt.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore