Aplikacione

Si të ulni kohëzgjatjet e takimeve


Nëse pjesëmarrësit në takimet tuaja rregullisht dekoncentrohen dhe një takim i shkurt shndërrohet në një tmerrësisht të gjatë, ju mund ta parandaloni këtë duke shkurtuar automatikisht kohëzgjatjet e takimeve në kalendarin e Google. Me funksionin “Speedy Meetings”, ngjarjet tuaja mund të përfundojnë 10 ose 15 minuta më herët.

Kur përdorni “Speedy Meetings” në kombinim me kohëzgjatjen tuaj të parazgjedhur të takimit, ju mund të ndihmoni ata që marrin pjesë në takimet tuaja. Disa minuta mund të bëjnë një ndryshim të madh.

Për të aktivizuar funksionin “Speedy Meetings”, vizitoni “Google Calendar” në ueb. Klikoni në ikonën e ingranazhit në të djathtë lart për të hapur menunë e cilësimeve dhe zgjidhni “Cilësimet”.

Në menunë e majtë të navigimit, zgjeroni “General” nëse është e nevojshme dhe klikoni “Event Settings”.

Nëse tashmë keni caktuar një kohëzgjatje të paracaktuar për takimet tuaja me të cilat jeni të kënaqur, thjesht kontrolloni kutinë për “Speedy Meetings”. Dhe nëse doni të ndryshoni parazgjedhjen, shkoni përpara dhe zgjidhni një nga lista zbritëse.

Të gjitha ngjarjet që planifikoni me kohëzgjatjen tuaj të paracaktuar automatikisht do të shkurtohen. Për ato 30 ose 45 minuta, kohëzgjatja zvogëlohet me 5 minuta. Për ngjarje më të gjata, kohëzgjatja zvogëlohet me 10 minuta.

Nëse ndryshoni kohëzgjatjen e paracaktuar pasi të keni aktivizuar “Speedy Meetings”, do të shihni ndryshimin në kohë.

Kohëzgjatjet e paracaktuara me dhe pa “Speedy Meetings”.

Tani, kur klikoni për të krijuar një ngjarje të re në Google Calendar, do të shihni kohëzgjatjen e shkurtuar me kohëzgjatjen tuaj të paracaktuar.

 

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore