Aplikacione

Si të shtoni “The Developer tab” në shiritin e Microsoft Office


“The Developer tab” nuk shfaqet në Ribbon në aplikacionet e Office si parazgjedhje, por është e lehtë të shtohet dhe ju jep akses në veçoritë e përparuara si macros, ActiveX controls, dhe form controls për Word, Excel, PowerPoint, and Visio, Ja se si ta vendosni atë.
 
Kur do të keni nevojë për “The Developer tab”? Ju mund të përdorni për:
  • Shkruani ose ekzekutoni macros
  • Përdorni komandat XML
  • Përdorni kontrollet ActiveX
  • Krijoni aplikacione për t’u përdorur me programet e Microsoft Office
  • Përdorni kontrollet e formularit në Microsoft Excel
  • Punoni me ShapeSheet në Microsoft Visio
  • Krijoni forma në Microsoft Visio
Pasi të shtoni skedën Developer në Ribbon, ajo do të mbetet e dukshme nëse nuk pastroni kutinë e zgjedhjes ose instaloni përsëri një program të Microsoft Office.
 
Si të shtoni skedën e Zhvilluesit në shirit
Në këtë shembull, ne do të demonstrojmë se si të shtoni developer në Ribbon në Word. Sidoqoftë, hapat janë të njëjtë në Excel dhe PowerPoint. Vini re se do të duhet të aktivizoni developer në secilën aplikacion veç e veç.
 
Hapni menunë “File”.
 
 
Klikoni “Opsionet”.
 
 
Klikoni “Personalizo shiritin” në anën e majtë. Në listën e djathtë, nën “Skedat kryesore”, aktivizoni kutinë e kontrollit “Zhvilluesi” dhe pastaj klikoni “OK”.
 
 
Skeda e Zhvilluesit është më pas e dukshme në Shirit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore