Pajisje

Si të riktheni miniaplikacionin e motit në taskbar (Windows 10)


Nëse e keni çaktivizuar ose fshehur miniaplikacionet që shfaq parashikimin e motit në shiritin e detyrave të Windows 10, mund ta riktheni atë. Ja se si.

Heqja e miniaplikacionit të motit dhe lajmeve është e lehtë, por është gjithashtu e lehtë të harrosh se si ta riaktivizosh më vonë.

Shënim: Nëse e keni të vendosur shiritin e detyrave në krye, majtas ose djathtas të ekranit, nuk është e mundur të aktivizoni miniaplikacionet.

Së pari, kliko me të djathtën në shiritin e detyrave. Kur hapet një meny më e vogël nga ajo, zgjidhni “Show icon and text”.

Miniaplikacioni i motit do të shfaqet në shiritin tuaj të detyrave pranë orës dhe zonës së njoftimeve.

Në mënyrë alternative, mund të zgjidhni “Trego vetëm ikonën” nga menyja e shiritit të detyrave për të parë një parashikim në formën e një grafiku pa temperaturë ose fjalë pranë tij.

Nëse e keni të aktivizuar miniaplikacionin dhe e keni çaktivizuar kartën e motit, ja se si ta riktheni kartën e motit.

Klikoni butonin e miniaplikacionit në shiritin e detyrave për të hapur plotësisht miniaplikacionin. Pasi të jetë hapur, klikoni butonin e menysë me tre pika në këndin e sipërm të djathtë të miniaplikacionit. Pastaj, zgjidhni “Gjuha dhe Përmbajtja” nga menyja.

Konfigurimi i miniaplikacionit do të hapet në shfletuesin Edge. Në “Information Cards ” të faqes “Experience Settings”, klikoni çelësin pranë “Moti” për ta ndezur.

Pas kësaj, mbyllni faqen e konfigurimit në Edge dhe kthehuni te miniaplikacioni i motit dhe lajmeve. Klikoni butonin e rifreskimit pranë majës së dritares së miniaplikacionit, e cila duket si një shigjetë rrethore. Pas kësaj, karta e motit do të jetë përsëri e dukshme

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore