Aplikacione

Si të kopjoni URL-të e të gjitha “tabs” të hapura në Firefox


Mozilla Firefox nuk ka një mundësi zyrtare për të kopjuar adresat (URL) të gjitha “tabs” të hapura. Por ka një mashtrim të lehtë për të marrë një listë të bukur të adresave në Windows, Mac dhe Linux. Ja si.

Së pari, hapni Firefox dhe vizitoni faqet adresat e të cilave dëshironi të kopjoni në “tabs” të shumta. Nëse keni shfletuar tashmë me një tufë të hapur.

Në krye të dritares së Firefox, kliko me të djathtën në secilën “tab” dhe zgjidh “Zgjidh të gjitha tabs” nga menuja që shfaqet.

Pasi të jenë zgjedhur të gjitha skedat, kliko përsëri me të djathtën në një skedë dhe zgjidh “Skedarët e faqeshënuesve”.

Djathtas-klikoni në një “tab” të hapur dhe zgjidhni “Bookmark Tabs” në Firefox.

Në dritaren “Bookmarks të reja” që hapet, klikoni në fushën “Emri” dhe shkruani çdo emër që dëshironi. Klikoni në menunë zbritëse “Folder” dhe zgjidhni “Bookmarks Toolbar”. Pastaj klikoni “Shto Bookmarks” në pjesën e poshtme.

Hapni listën e “Bookmarks” në Firefox duke shtypur Ctrl + B në Windows ose Command + B në Mac. Në listën e Bookmarks në të majtë të dritares së Firefox, gjeni “Bookmarks Toolbar” dhe klikoni në shigjetën pranë tij.

Në dosjen e zgjeruar, klikoni me të djathtën në dosjen që keni krijuar më parë dhe zgjidhni “Kopjo”.

Klikoni me të djathtën në një dosje të “Bookmarks” dhe zgjidhni “Kopjo” në Firefox.

Hapni një redaktues teksti (të tilla si Notepad në Windows ose TextEdit në Mac), klikoni me të djathtën kudo në një dokument të zbrazët të tekstit dhe zgjidhni “Ngjit”. Përndryshe, shtypni Ctrl + V në Windows ose Command + V në Mac.

Djathtas-klikoni kudo bosh në një dokument teksti dhe zgjidhni “Ngjit” për të ngjitur URL-të e Firefox.

Adresat e të gjitha skedave tuaja të hapura janë tani në dispozicion në dokumentin tuaj. Kur të keni mbaruar, kthehuni te Firefox, klikoni me të djathtën në dosjen e përkohshme të faqeshënuesve që sapo krijuat dhe zgjidhni “Fshi”.

/Albanianpost.com

Lajmet kryesore