Aplikacione

Si të hapni panelin e kontrollit në Windows 11


Kur dëshironi të ndryshoni cilësimet në Windows 11, zakonisht përdorni aplikacionin cilësimet “Settings app”. Por paneli i kontrollit ende luan një rol të rëndësishëm gjatë shumë detyrave të konfigurimit. Këtu janë disa mënyra të ndryshme për ta hapur atë.
Përdorni menunë Start
 Një nga mënyrat më të lehta për të nisur Control Panel është duke përdorur menunë Start. Për ta bërë këtë, klikoni butonin Start në shiritin tuaj të detyrave dhe shkruani “panelin e kontrollit”. Klikoni në ikonën që shfaqet në rezultatet dhe Paneli i Kontrollit do të hapet menjëherë.
 
Përdorni menunë Run ose Command Prompt
Në kutinë “Run”, shtypni “control” dhe shtypni enter. Ju gjithashtu mund të nisni Control Panel nga menyja Run. Shtypni Windows+R në tastierën tuaj, dhe kur të shfaqet dritarja Run, shkruani “kontroll” dhe pastaj klikoni “OK” ose shtypni enter. Në mënyrë të ngjashme, ju mund të hapni Panelin e Kontrollit nga Command Prompt ose Windows Terminal duke shtypur “control” dhe shtypur enter.
Vendoseni atë në shiritin e detyrave
Pasi të keni hapur Panelin e Kontrollit duke përdorur ndonjë nga metodat e përshkruara më sipër, ikona e tij do të shfaqet në shiritin tuaj të detyrave. Nëse dëshironi ta mbani atje në mënyrë që ta nisni nga shiriti i detyrave më vonë, klikoni me të djathtën në ikonën e Panelit të Kontrollit dhe zgjidhni “pin to taskbar”.
Shtoni një ikonë të desktopit
Ju gjithashtu mund të shtoni një ikonë të veçantë për Control Panel. Për ta bërë këtë, shtypni Windows+i për të hapur cilësimet, pastaj te Personalizimi dhe klikoni “Cilësimet e ikonës së desktopit”. Në dritaren e cilësimeve të ikonës së desktopit që hapet, vendosni një shenjë kontrolli pranë “Panelit të Kontrollit” dhe pastaj klikoni “OK”. Ikona do të shfaqet në desktopin tuaj. Për të hapur Panelin e Kontrollit, klikoni dy herë në ikonën e desktopit në çdo kohë. 

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore