Pajisje

Si të fshini automatikisht historinë në Google


Google mbledh dhe mban mend informacione në lidhje me aktivitetin tuaj, duke përfshirë historinë tuaj të uebit, kërkimit dhe vendndodhjes suaj. Google tani fshin automatikisht historinë për përdoruesit e rinj pas 18 muajsh, por do ta mbajë mend historinë përgjithmonë nëse më parë e keni aktivizuar këtë funksion me opsionet e paracaktuara.

Si një përdorues ekzistues, për ta bërë Google të fshijë të dhënat tuaja pas 18 muajsh, do të duhet të hyni në cilësimet e aktivitetit tuaj dhe ta ndryshoni këtë opsion. Ju gjithashtu mund t’i thoni Google që të fshijë automatikisht aktivitetin pas tre muajsh ose të ndalojë tërësisht mbledhjen e aktivitetit.

Për të gjetur këto opsione, drejtohuni te faqja “Activity Controls” dhe identifikohuni me llogarinë tuaj të Google nëse nuk jeni identifikuar tashmë. Klikoni në opsionin “Fshi automatik” nën Aktivitetin e Uebit dhe të Aplikacionit.

Aktivizimi i “Fshirjes automatike” për aktivitetin e uebit dhe të aplikacioneve në një llogari të Google.

Zgjidhni kur dëshironi të fshini të dhënat – pas 18 muajsh ose 3 muajsh. Klikoni “Next” dhe konfirmoni për të vazhduar.

Google përdor këtë histori për të personalizuar përvojën tuaj, duke përfshirë rezultatet dhe rekomandimet e kërkimit tuaj në internet. Fshirja e tij do ta bëjë përvojën tuaj në Google më pak të “personalizuar”.

Shkoni poshtë në faqe dhe përsëriteni këtë proces për llojet e tjera të të dhënave që mund të dëshironi të fshini automatikisht, duke përfshirë “Location History” dhe historinë e YouTube.

Ju gjithashtu mund të çaktivizoni  mbledhjen e historisë duke klikuar në shiritin në të djathtë të të dhënave. Nëse është blu, është aktivizuar. Nëse opsioni “Fshi automatikisht” për një lloj të të dhënave të historisë është hiri, kjo është për shkak se ju keni ndaluar (çaktivizuar) mbledhjen e atyre të dhënave.

Ju gjithashtu mund të drejtoheni te faqja “Aktiviteti im” dhe të përdorni opsionin “Fshi aktivitetin nga” në shiritin anësor të majtë për të fshirë manualisht lloje të ndryshme të të dhënave të ruajtura në llogarinë tuaj të Google.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore