Aplikacione

Si të çaktivizoni rikujtuesin në Windows


Windows 10 dhe Windows 11 janë të mbushura me veçori të krijuara për ta bërë jetën tuaj më të lehtë, si Windows Hello. Nëse nuk i konfiguroni ato, Windows do t’ju kujtojë vazhdimisht. Ja se si mund t’i fikni përkujtuesit.

Mesazhi “Të përfundojmë konfigurimin e pajisjes suaj” zakonisht shfaqet pasi të instaloni një përditësim dhe të rindizni kompjuterin tuaj. 

Windows thekson se nuk i keni konfiguruar Windows Hello, Office 365, OneDrive, nuk keni lidhur telefonin tuaj me kompjuterin tuaj ose nuk keni sinkronizuar të dhënat e aktivitetit tuaj midis kompjuterëve Windows. Ju jepen vetëm dy opsione: “Vazhdo” dhe “Më kujto për 3 ditë”. Nuk ka asnjë mundësi për të refuzuar.

Për të çaktivizuar rikujtuesin hapni aplikacionin cilësimet. Mund ta arrini manualisht duke shkuar te Cilësimet > Sistemi > Njoftimet.

Nëse nuk dëshironi ta bëni këtë, mund ta arrini atë përmes menysë Start. Për ta bërë këtë, klikoni Start, shkruani “Njoftimet” në shiritin e kërkimit dhe më pas klikoni “Open” ose shtypni Enter.

Ajo që po kërkoni është afër kryes së faqes përpara se të listohet ndonjë program. Zgjidh kutinë pranë “Sugjero mënyra se si mund të përfundoj konfigurimin e pajisjes sime për të përfituar sa më shumë nga Windows”.

Zgjidh kutinë.

Ndërsa jeni këtu, mund të çaktivizoni gjithashtu njoftimet nga çdo aplikacion nëse dëshironi.

Pasi ta zgjidhni atë kuti, Windows duhet të ndalojë rikujtuesin kur rinisni kompjuterin tuaj. Sidoqoftë, përditësimet e ardhshme gjithmonë mund ta riaktivizojnë atë. 

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore