Pajisje

Si të çaktivizoni ndriçimin automatik në iPhone


Falë sensorëve të dritës, iPhone juaj mund të rregullojë automatikisht ndriçimin e ekranit që të përputhet me ndriçimin e ambientit.
Nëse preferoni kontrollet manuale, është e mundur të çaktivizoni Auto-Brightness, por Apple ka vendosur opsionin në një vend të pazakontë.
 
Çuditërisht, opsioni i ndriçimit automatik në iPhone dhe iPad nuk është në cilësimet “Display & Brightness” siç e prisnit. Do të gjeni çelësin “True Tone”, por asgjë për Auto-Brightness. Lajmi i mirë është se nuk është e vështirë të gjesh, thjesht duhet të kërkosh diku tjetër.
 
Së pari, hapni aplikacionin “Cilësimet” nga ekrani kryesor.
 
Ju në fakt dëshironi të shkoni te “Accessibility”, jo te cilësimet e ekranit.
 
 
Tani, klikoni kategorinë “Display & Text Size” brenda Accessibility.
Lëvizni poshtë në fund dhe fikni çelësin për “Ndriçimi automatik”.
 
Tani kur rregulloni ndriçimin, ai do të qëndrojë në nivelin që keni vendosur derisa ta ndryshoni përsëri. Ky mund të jetë e mirë për të kursyer jetëgjatësinë e baterisë – nëse e mbani ndriçimin e ulët – ose mund ta shkarkojë baterinë shpejt nëse e lini shumë me ndriçim të lartë. Ju keni kontrollin tani.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore