Pajisje

Si (dhe pse) të përdorni aplikacionin Mindfulness në Apple Watch


Me publikimin e watchOS 8, aplikacioni “Apple Breathe” u bë aplikacioni Mindfulness. Dallimet mund të jenë delikate, por ju mund të dëshironi t’i jepni funksionit një mundësi tjetër nëse e keni refuzuar atë në të kaluarën.
Zgjidhni Breathe or Reflect
Apple nuk përfshin më aplikacionin Breathe në Apple Watch me publikimin e watchOS 8. Për fat të mirë, faqet e orës breathe janë ende të paprekura me animacionet e tyre ritmike që mund të përdorni për të ndihmuar në përqendrimin e frymëmarrjes tuaj.
Frymëmarrja tani është Mindfulness, por funksionon në një mënyrë pothuajse identike. Një ndryshim i madh është se tani ekzistojnë dy lloje: Frymë (sipas watchOS 7 dhe më herët) dhe Reflekto.
 
Aplikacioni Mindfulness në Apple Watch
 
Secila prej këtyre opsioneve funksionon në mënyrë të ngjashme me aplikacionin workout. Mund të prekni ikonën e elipsës “…” pranë secilës për të rregulluar gjatësinë e seancës, me një minutë të paracaktuar dhe pesë minuta maksimale. Prekni një seancë për ta filluar dhe ndiqni udhëzimet.
 
Ndrysho kohëzgjatjen e seancës Reflect
 
Përvoja e Frymëmarrjes është kryesisht e pandryshuar. Do të shihni një animacion të asaj që mund të interpretohet si një lule që rritet dhe zvogëlohet. Merrni frymë thellë kur lulja rritet, pastaj lironi frymën kur tkurret. Përsëriteni deri në fund të seancës dhe me shpresë do të ulni rrahjet e zemrës.
 
Opsioni reflect është pak më ndryshe. Çdo sesion reflektimi ju nxit me atë që Apple e quan një “nocion unik, të menduar për t’u marrë në konsideratë që krijon një kornizë pozitive të mendjes”. Qëllimi këtu është të përqendroni mendjen tuaj në një mendim (idealisht pozitiv) për një periudhë të shkurtër.
 
Nuk ka nevojë të shikoni fare orën tuaj megjithëse do të merrni një njoftim për t’ju bërë të ditur seanca juaj ka përfunduar, së bashku me një përmbledhje me rrahjet e zemrës suaj.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore