Lajme

Shtyhet afati i deklarimit të të ardhurave për të dypunësuarit


Të gjithë të dypunësuarit duhet të deklarojnë të ardhurat e përfituara në vitin 2020. Ky fakt është bërë i ditur nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë (MFE).

Afati i fundit për kryerjen e procedurave, është 30 qershori.

Deklarimin e bënin të dypunësuarit me të ardhura vjetore mbi 2 milionë lekë. Me ndryshimin e ligjit të tatimit mbi të ardhurat në janar të 2020-ës, këtë procedurë do të duhet ta kryejnë edhe ata që nuk e kalojnë kufirin e 2 milionë lekëve.

Niveli i taksimit për punën e dytë, është më i lartë se taksimi i punës së parë. Përllogaritja e përqindjes së taksës së mbajtur mbi punën e dytë, do të kryhet nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve (DPT).

Formula e përllogaritjes së tatimit, do të jetë e paraqitur në faqen zyrtare të MFE-së. Në këtë mënyrë, qytetarët do të kenë mundësi të përllogarisin dhe vetë tatimet e tyre.

/Albanianpost.com

Lajmet kryesore