Lajme

Rregullatorët e SHBA-së dhe Mbretërisë së Bashkuar, partner për rregullimin më të gjerë të kriptove


Departamenti Amerikan i Thesarit publikoi një deklaratë të përbashkët javën e kaluar mbi Grupin e Punës Rregullator Financiar të Mbretërisë së Bashkuar dhe SHBA-se.

Grupi mbajti një takim më 21 korrik. Pjesëmarrësit përfshinin zyrtarë dhe staf të lartë nga ​​Thesari, Banka e Anglisë, Autoriteti i Sjelljes Financiare, Departamenti i Thesarit i SHBA, Bordi i Rezervës Federale, Komisioni i Tregtisë së të Ardhmes së Mallrave (CFTC), Federale Korporata e Sigurimit të Depozitave (FDIC), Zyra e Kontrollorit të Valutës (OCC) dhe Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC).

Deklarata shpjegon se grupi i punës rregullator financiar u formua në vitin 2008 “për të thelluar bashkëpunimin rregullator dypalësh me synim promovimin e mëtejshëm të stabilitetit financiar, mbrojtjen e investitorëve, tregje të drejta, të rregullta dhe efikase dhe formimin e kapitalit në të dy juridiksionet”.

Në temën e inovacionit financiar, rregullatorët reflektuan mbi rezultatet e takimit të Partneritetit të Inovacionit Financiar SHBA-MB në qershor. Ata shkëmbyen pikëpamje mbi “rregullimin e kripto-aseteve dhe zhvillimet e fundit të tregut, duke përfshirë ato në lidhje me monedhat e qëndrueshme, dhe eksplorimin e monedhave digjitale të bankës qendrore (CBDC)”, theksoi Thesari.

Rregullatorët si nga SHBA ashtu edhe nga Britania e Madhe “njohën rëndësinë e vazhdueshme të partneritetit të vazhdueshëm për inovacionin financiar global dhe pranuan rëndësinë e mbajtjes dhe angazhimit të mëtejshëm në diskutime shumëpalëshe mbi këto tema”, përfundon deklarata.

Shefi ekzekutiv i Autoritetit të Sjelljes Financiare të Mbretërisë së Bashkuar, Nikhil Rathi, tha në korrik se SHBA-të dhe Britania e Madhe do të thellojnë lidhjet në rregullimin e kripto-aseteve dhe zhvillimet e tregut, “duke përfshirë monedhat e qëndrueshme dhe eksplorimin e monedhave digjitale të bankës qendrore”.

Qeveria britanike përshkroi axhendën e saj legjislative, duke përfshirë “miratimin e sigurt të kriptomonedhave”, në fjalimin e Mbretëreshës në maj.

Ajo gjithashtu ka një plan për ta bërë vendin një qendër globale të kriptove dhe “një vend mikpritës për kriptomat”, duke përfshirë krijimin e një kuadri rregullator dinamik për kripto-n, rregullimin e monedhave të qëndrueshme dhe punën me Royal Mint për të krijuar një NFT.

Javën e kaluar, Komisioni i Ligjeve i vendit, një organ i pavarur ligjor, publikoi propozime për të reformuar ligjet në lidhje me asetet digjitale.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore