Pajisje

Roboti Phoenix ka potencialin për të kryer të gjitha punët e shtëpisë


Roboti i quajtur Phoenix, i krijuar nga Geordie Rose, themeluesi i kompanisë Sanctuary AI, ka potencialin për të kryer të gjitha punët e shtëpisë për familjet amerikane brenda dekadës së ardhshme.

Ky robot, i cili është i ngjashëm në madhësi me një person, ka shërbyer tashmë si një punëtor në dyqane dhe ka kryer detyra të ndryshme pastrimi.

Rose shpreh besimin se brenda 10 vitesh, Phoenix ose një version i tij do të jetë në gjendje të kryejë çdo detyrë që mund të kryejë një njeri në shtëpi ose në vendin e punës.

Meet Phoenix, the 5ft 7 robot that will be doing all your household chores  within a decade | Daily Mail Online

Ky robot, i quajtur Phoenix, aktualisht është në gjendje të kryejë detyra si pastrimi dhe mbushjen e frigoriferit me ushqim dhe tani është duke mësuar aftësi të reja që janë të ngjashme me ato të një personi.

“Qëllimi kryesor i robotëve duhet të jetë që të kuptojnë dhe të sillen në mënyrë të ngjashme me njerëzit dhe të adaptohen në botë ashtu si ne”, shtoi Rose.

Ky synon një nivel të lartë të inteligjencës artificiale të përgjithshme, që do të ndihmojë Phoenix-in të kuptojë më mirë ambientin dhe të veprimit.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore