Problemet që shkaktohen te fëmijët që flenë me gojë hapur


Fëmijët janë qeniet më të pafajshme. Është e adhurueshme të shikosh një fëmijë duke fjetur. Por sipas një studimi shkencor nga AIC (Akademia Italiane e Konservativës), goja hapur gjatë gjumit mund të shkaktojë disa probleme. Këto janë disa nga problemet më të shpeshta.

Apnea e gjumit

Sipas mjekëve, frymëmarrja nga goja mund të shkaktojë një shfaqje të apneas së gjumit dhe kjo është një nga pasojat më të rënda shëndetësore të këtij zakoni të frymëmarrjes.

Apnea e gjumit është një çrregullim i gjumit që ndodh kur frymëmarrja e një personi ndalet papritmas dhe pastaj fillon përsëri. Simptomat e apnesë së gjumit përfshijnë një ndalim të menjëhershëm të frymëmarrjes gjatë gjumit, gërhitje të madhe, zgjim me gojë të thatë, pagjumësi dhe lodhje ditore. Apnea e gjumit është e rrezikshme në vetvete, dhe mbi të gjitha, ajo mund të shkaktojë çështje të tjera shëndetësore si zemra, mëlçia dhe probleme metabolike.

Goja e thatë dhe prishja e dhëmbëve

Kur marrim frymë përmes gojës, rrjedha e ajrit than buzët tona dhe të gjithë gojën, duke përfshirë mishrat. Si rezultat, ka ndryshime në bakteret që jetojnë natyrshëm në gojën tonë, të cilat mund të shkaktojnë prishjen e dhëmbëve dhe probleme me mishrat e dhëmbëve.

Goja e thatë dhe prishja e dhëmbëve

Kur marrim frymë përmes gojës, rrjedha e ajrit than buzët tona dhe të gjithë gojën, duke përfshirë mishrat. Si rezultat, ka ndryshime në bakteret që jetojnë natyrshëm në gojën tonë, të cilat mund të shkaktojnë prishjen e dhëmbëve dhe probleme me mishrat e dhëmbëve.

Zakoni i frymëmarrjes nga goja sjell një mori problemesh të dhëmbëve dhe nofullës. Dhëmbët e shtrembër, kafshimi i keq janë vetëm disa prej tyre

Një fytyrë e gjatë dhe e ngushtë

Sipas studimeve, frymëmarrja nga goja bëjnë që pjesa e poshtme e fytyrës të bëhet më e gjatë. Këto karakteristika janë mjaft të spikatura tek fëmijët pas moshës 5-vjeç. Përveç gjysmës së poshtme të zgjatur të fytyrës, frymëmarrja nga goja mund të çojë në të ashtuquajturën fytyrë me një mjekër të vogël dhe ballë të pjerrët.

Prandaj frymëmarrja me hundë është shumë e rendësishme. Hundët tona filtrojnë ajrin në të cilin po marrim frymë, duke e pastruar atë nga toksinat dhe grimcat e huaja. Përveç kësaj, ajri lagështohet dhe ngrohet në rrugët e hundës, në mënyrë që temperatura e tij të bëhet e përshtatshme për mushkëritë tona.

Ndërsa është normale që të marrim frymë me gojë nganjëherë, si kur flasim ose merremi me aktivitet fizik, ne përsëri jemi krijuar që të marrim frymë përmes hundëve shumicën e kohës./AlbanianPost.com

 Lajmet kryesore