Sport

Poppovich kishte punësuar një detektiv për të ndjekur një nga lojtarët e tij


Gregg Popovich është një nga trajnerët më të suksesshëm në historinë e NBA, me San Antonio Spurs ai ka fituar pesë tituj dhe ka qenë kampion olimpik në Lojërat Olimpike Tokio 2021, por ndonjëherë metodat e tij për të kontrolluar lojtarët e tij janë ekstreme.

Popovich punësoi një detektiv për të ndjekur Vernon Maxwell.

Në vitin 1989 Vernon Maxwell erdhi në San Antonio Spurs nga Denver Nuggets.

Maxwell kishte një reputacion për të festuar, kështu që Popovich i tha atij se duhej të ndalonte ose ai do të largohej nga ekipi, dhe lojtari nuk e vuri mendjen për paralajmërimin dhe u largua në orët e para të mëngjesit.

“Unë nuk mund ta bëja atë — ai donte që unë ta bëja”, tha Maxwell. “Unë jam nga Florida. Unë jam i ri në San Antonio dhe këta po më provojnë kudo që shkoj, kështu që po trokas në rrugë. Kështu Popi më thotë ‘nuk ka më klube. Herën tjetër që do të shkosh në një klub, Më duhet të të largoj nga këtu”.

“Atë ditë, gjashtë orë më vonë, isha në një bar të mallkuar, në një klub. Ai më thirri të nesërmen, rreth gjashtë në mëngjes — ‘hej, më duhesh këtu poshtë’. Ai tha: “Të thashë”. Ata kishin një detektiv që më ndiqte”.

Maxwell u bashkua me Rockets në 1990 dhe qëndroi me Houston deri në 1995, më pas luajti në Philadelphia, Orlando, Charlotte, Sacramento, Sacramento, Seattle dhe përfundoi karrierën e tij me Dallas në 2001.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore