• “Politikë dhe letërsi, Paradigma Gramsci” nga Arshi Pipa në 101 vjetorin e lindjes

    “Politikë dhe letërsi, Paradigma Gramsci”, titullohet libri që prezanton studimet e shkrimtarit shqiptar, Arshi Pipa, për filozofin marksist Antonio Gramsci. Kjo vepër e Pipës vjen në 101 vjetorin e lindjes së tij, e mundësuar nga Qendra Kombëtare e librit. Në eventin që u mbajt në Muzeun Kombëtar në Tiranë, studiuesit e pranishëm, folën jo vetëm […]...

Të fundit nga Kulturë

  • “Dy Luanë drejt Venecias”, kandidatura e Shqipërisë për “Oscar”

  • Ikonat e Zografit-Copëza historie që përtërihen

  • Robert Bisha dhe detajet e vogla për ndryshimin e madh

  • Ferizaj, qyteti i muraleve

  • Më shumë