Aplikacione

Përdoruesit e Android përballen me më pak probleme sesa përdoruesit e iOS


GreenSmartphones zbuloi se përdoruesit e pajisjeve Android përballen me më pak probleme gjatë përdorimit të tyre krahasuar me përdoruesit e iOS.

Raporti ka analizuar të dhënat, duke gjurmuar se sa shpesh përdoruesit e dy platformave kërkuan ndihmë për operacione të thjeshta si filmimi i ekranit, ndarja e vendndodhjes, dhe të tjera.

Rezultatet treguan se përdoruesit e iPhone në Shtetet e Bashkuara kërkuan ndihmë për këto funksione bazë rreth 358,000 herë në muaj, që është madje 58% më shpesh se përdoruesit e Android (226,000).

Hulumtimi krahasoi 12 operacione të zakonshme dhe Android rezultoi më mirë se iOS në 10 nga 12 operacionet, duke pasur më pak përdorues që kërkonin udhëzime. Android u rendit vetëm pas iOS në filmimin e ekranit dhe skanimin e kodit QR.

Ndërsa debati i gjatë mbi dallimet midis Android dhe iOS vazhdon, me argumente për fleksibilitetin dhe personalizimin e Android kundrejt shpejtësisë dhe sigurisë afatgjatë të iOS, ky studim sugjeron që përdoruesi mesatar mund ta ketë më të lehtë për të përdorur Android.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore