Shqipëria

Peleshi: Në janar nis puna për bazën ajrore të Kuçovës


Ministri i Mbrojtjes në Republikën e Shqipërisë, Niko Peleshi, ka bërë me dije se të enjten e 9 dhjetorit është firmosur nisja e punimeve për bazën ajrore të Kuçovës.

Peleshi e ka cilësuar këtë si projektin më madhor në fushën e zhvillimit infrastrukturor.

Sipas tij, ky vendim ka sjellë lajme të mira edhe për familjet që preken nga shpronësimi, duke u siguruar atyre se, do të marrin vlerën më të mirë të tregut.

Por, gjithashtu, kjo për Peleshin tregon edhe një pikë të fortë të Shqipërisë, e denjë për të qenë aleate e NATO-s.

“Ky është një zhvillim, mbi 50 milionë euro euro investim, punësim për të gjithë zonën për rreth”, tha ai.

Investimi konsiston në ndërtimin e depove të armatimit dhe të karburantit, stacioneve të armatimit, parkingut të avionëve, stacionit kundër avarive dhe zjarreve, rindërtimin e pistës dhe kullës së kontrollit.

Kontributi i palës shqiptare shkon në rreth 10% të vlerës së përgjithshme të investimit në këtë bazë, e cila me investimin e NATO-s do të kthehet në një bazë taktike të dislokueshme.

/Albanianpost.com

Lajmet kryesore