Lajme

Papunësia në Eurozonë nuk ndryshoi gjatë shkurtit


Papunësia në eurozonë nuk ndryshoi gjatë muajit shkurt.

Sipas të dhënave të Eurostat-it t norma e papunësisë në 19 vendet e eurozonës ishte 8.3% gjatë muajit shkurt.

“Muaji janar raportohet të ketë pasur një rritje të vogël të papunësisë nga 8.2 në 8.3%,” tha Bert Colijn, ekonomist i zonës së euros në bankën ING.

Ekonomisti i eurozonës në ING bank, Bert Colijn, deklaroi se “shkalla e papunësisë tani tregon një efekt të vogël të valës së dytë. Kjo pasi muaji janar raportohet të ketë shënuar një rritje të vogël të papunësisë nga 8.2 në 8.3%”. Sipas tij, “luhatja e vogël e kurbës nuk ndryshon panoramën e përgjithshme. Duke marrë parasysh tkurrjen e aktiviteteve dhe mbylljet e gjata të sektorëve të caktuar, ndikimi i valës së dytë në tregun e punës mbetet i butë ”.

Nga të dhënat e Eurostat-it vërehet se numri i të papunëve në eurozonë gjatë muajit shkurt u rrit në 13 mijë e 571 nga 13 mijë e 523 që ishte në muajin janar.

Albanianpost.com


Lajmet kryesore