Lajme

Palmer emërohet nga SHBA si mbikëqyrës i reformës zgjedhore në Bosnje


Ish i dërguari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) për Ballkanin Perëndimor, Matthew Palmer

Ish i dërguari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) për Ballkanin Perëndimor, Matthew Palmer është emëruar përgjegjës për të mbikëqyrur programin e reformës zgjedhore në Bosnje e Hercegovinë (BeH).

Emërimi i Palmer-it sipas Shtëpisë së Bardhë është shenjë e përkushtimit të saj në rajon.

Zëvendësndihmësi i Sekretarit amerikan për çështje të Evropës dhe Euroazisë, Gabriel Escobar në një intervistë për Radio Evropa e Lirë ka thënë se Palmeri do të jetë njeriu kryesor i SHBA-ve për këtë çështje.

Kritika kishte në drejtim të SHBA-ve kishte nga analistët e gjeopolitikës të cilët konsiderojnë se SHBA ka tërhequr angazhimin e saj në rajon, veçanërisht në Bosnje nga fillim viti 2000.

Sipas tij reforma zgjedhore në Bosnje është e domosdoshme.

“Jam shumë i lumtur që Matt [Palmer] do të vazhdojë të bëjë punën e tij sepse ai ka njohuri të jashtëzakonshme, ka kontakte të jashtëzakonshme dhe vizion të madh sesi zgjedhjet në Bosnje duhet të funksionojnë”, ka thënë Escobar.

Transparenca e zgjedhjeve është e nevojshme dhe se duhet të ketë përgjegjësi “ndaj vullnetit të njerëzve”.

 

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore