Shpagimi i natyrës


Kryefjala e këtij shekulli është klima që po ndryshon, por diskutimi bëhet serioz kur bëhet fjalë për faturat financiare të motit ekstrem në buxhetin vjetor të çdo qeverie. Sa i vërtetë është moti ekstrem dhe sa të kripura janë faturat financiare?

Jemi vetëm në gjysmën e parë të vitit dhe forcat e natyrës po godasin pa mëshirë. Është Australia viktima më e madhe e natyrës për vitin 2020, ku i nxehti ekstrem shkaktoi zjarre katastrofike në ishullin-kontinent. Më 1 janar të këtij viti, qindra turistë dhe vendas u evakuuan nga qytetet lindore për shkak të zjarreve masive që përfshinë Australinë. Viti 2020 e gjeti Australinë me tetë milionë hektarë të djegur si pasojë e më shumë se 200 zjarreve ekstreme në kontinentin e largët, të cilat detyruan ushtrinë dhe marinën australiane të ndërhyjë për të shpëtuar jetën e të paktën 1000 personave të izoluar në ishullin e Malakotas.Lajmet kryesore