Lajme

Njësitet Speciale të Policisë kanë marrë urdhër për ta shtuar numrin në Veri


Policia e Kosoves

Derisa bisedimet po vazhdojnë në Bruksel, Albanian Post merr vesh se të gjitha Njësitet Speciale Policisë së Kosovës duhet të bëhen gati për të kaluar në Veri të Kosovës.

Nisja do të bëhet nga stacioni më i afërt me Veriun “Belvedere”.

Siç dihet, deri më tani, Njësitet Speciale ishin me rrotacione në pjesën e Veriut, por tani do të zhvendosën krejtësisht atje.

Gjithashtu, nga burime brenda Policisë së Kosovës, Albanian Post kupton se kanë vërejtur afrim në kufirin me Kosovën të xhandarmërisë së Serbisë.

Nuk dihet ende me saktësi nëse urdhri për kalim në Veri ndërlidhet me bisedimet në Bruksel dhe pamundësinë e dy liderëve, Albin Kurti e Aleksandër Vuçiç, që të pajtohen për një zgjidhje rreth çështjes së targave.

Disa media serbe gjatë ditës më herët kanë raportuar se nuk është gjetur gjuhë e përbashkët nga takimet në Bruksel, pasi Vuçiç ka refuzuar një ofertë që i është bërë nga krye-diplomati i BE-së, Jose Borell, derisa Kurti ka refuzuar gjithashtu që të heq dorë nga vendimi për dhënien e gjobave të gjithë atyre që bartin targa ilegale në Veri.

Lajmi në përditësim…

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore