Vende

Nënkalimi unik i Holandës


Nënkalimi Veluwemeer është një prej veprave më të jashtëzakonshme të Holandës e ndër më të veçantët në botë. Ky ujëmbajtës është i famshëm, sepse është një urë mbrapsht, ku makinat udhëtojnë poshtë ujit ndërsa anijet sipër.

Ura, e hapur në vitin 2020, është e thellë tre metra, duke lejuar varkat që të kalojnë lehtësisht dhe mjeteve që të kalojnë nën të. Gjatësia është 25 metra dhe gjerësia 19 metra. Ky projekt unik gjendet në qytetin e Harderwijk.

 

 

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore