Ndërtohet ura prej xhami, për të gjithë aventurierët


Bota po ecën me ritme galoponte në industrinë e teknologjisë. Kina është një ndër vendet më të zhvilluara kur bëhet fjalë për teknologji, dhe sporte ekstreme. Instituti Kinez i arkitekturës ka realizuar së fundmi një kryevepër.

Bëhet fjalë për një urë transparente me një pamje të mrekullueshme në Hebei të Kinës.

Gjatësia e saj është 526.14 metra, trashësia 4.5 cm, gjë që e bën më rezistuese ndaj dëmtimeve, gërvishtjeve dhe thyerjeve.Ura është e shtruar me tre shtresa xhami.

Xhami është projektuar të mbajë deri në tre mijë persona. Për të garantuar sigurinë e turistëve, pranohen vetëm 600 persona.

Kalimi mbi urën prej qelqi sigurisht që nuk është për personat me zemër të dobët, sepse vetë pamja e shkëmbinjve dhe lumit që rrjedh 201 metra më poshtë, mund t’ju frikësojë.

Sidoqoftë, atraksioni i ri botëror tashmë ka tërhequr një numër të madh të adhuruesve të adrenalinës dhe ka inkurajuar zhvillimin e turizmit.

Inxhinierët kanë projektuar edhe një efekt të veçantë argëtues që duket sikur thërrmohet xhami kur kalon mbi të. Kjo bën që shumë persona të tremben nga kjo situatë, deri kur kuptojnë se është thjesht një efekt argëtues.

A do të guxonit edhe ju të ecnit mbi urën transparente?/AlbanianPost.comLajmet kryesore