Lajme

Nafta në nivele të qëndrueshme, prodhimi luhatet pas bllokimit të vaksinave


Çmimet e naftës kanë qëndruar në nivele konstante gjatë tre javëve të fundit.

Një reduktim në prodhim nga Arabia Saudite dhe rezervat e ulëta të naftës në SHBA ndikuan në qëndrueshmërinë e çmimeve. Kërkesa për naftë po ulet për shkak të bllokimeve të vaksinave dhe llojeve të reja të coronavirus-it.

Arabia Saudite do të reduktojë prodhimin me një milion fuçi në ditë (bpd) në shkurt dhe mars.

Ky vendim do të ndikojë që OPEC + të ndryshojë prodhimin nga 7.2 milionë bpd në janar në 8.125 milionë bpd në shkurt.

Një ulje me 9.9 milionë fuçi dhe parashikimet për një rënie të vogël të prodhimit në SHBA, në shkurt po ndikojnë në qëndrueshmërinë e tregut.

Analistët presin luhatje në tregjet e naftës pas lajmeve për variantin e ri të pandëmisë nga Afrika e Jugut që mund të arrijë në SHBA.

Shqetësimet e analistëve lidhen me rastet e reja në Izrael dhe çështjet e shpërndarjes së vaksinave në Evropë dhe SHBA. Zhvillimet e fundit pritet të jenë dekurajuese për tregjet e naftës në të ardhmen./AlbanianPost.com

 

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore