Jetesë & Stil

Myku në shtëpinë tuaj, zgjidhjen e gjeni aty


Shumë prej nesh kanë provuar atë erën e vjetër dhe të mykur që vjen nga dollapët kur nuk janë hapur për një kohë të gjatë.

Kjo gjë, është tepër e keqe dhe do të përhapet shumë shpejt në të gjithë kuzhinën. Ndaj nuk do të vonojë shumë që aroma të përfundojë edhe në dollapët e tjerë.

Problemi më i madh është se dollapët tuaj do të bëhen të papërdorshëm derisa të jeni në gjendje të hiqni qafe aromën.

Këtu është një udhëzues i shkurtër se si të shpëtoni nga aroma e mykut nga dollapët.

Një inspektim bosh

Hapi i parë që duhet të bëni është të kuptoni saktësisht se nga vjen erë. Për ta bërë këtë, duhet të filloni duke kryer një inspektim të plotë.

Hiqni gjithçka nga dollapët tuaj dhe më pas mbajini të gjitha jashtë. Pasi të keni mbaruar, duhet të inspektoni vizualisht dollapët, duke filluar nga mbrapa.

Është e domosdoshme që të kuptoni saktësisht se nga vjen erë në mënyrë që të jeni në gjendje të përcaktoni vendin e duhur.

Ajrosni dollapët

Ju duhet të kuptoni se ajri i freskët dhe i thatë në të vërtetë është mjaft i aftë të heqë qafe aromat nga dollapët tuaj. Ndihmon në heqjen e lagështisë pjesërisht nga dollapët, dhe kjo do të ndihmojë në neutralizimin e erës gjithashtu.

Hapni dritaret për të lejuar që era e mykut të largohet shpejt nga shtëpia juaj.

Mos harroni, domosdoshmëria nuk ndodh brenda natës, kështu që duhet të siguroheni që ta mbani vendin sa më të hapur. Kjo do të ndihmojë në heqjen e lagështirës nga dollapët.

Përdorni uthull

Uthulla është një nga substancat më efektive që mund të përdorni për të hequr qafe muskujt. Në disa raste, nuk do të duhet të përdorni kimikate të ashpra për të hequr qafe erërat, veçanërisht ato me myk.

Lehtë mund të largosh këto erëra duke përdorur diçka kaq të thjeshtë si uthulla.

Uthulla është një alternativë natyrale dhe tepër e lirë që do t’ju ndihmojë të hiqni qafe të gjitha llojet e erërave.

Mënyra ideale për të përdorur uthullën është së pari ta përzieni në mënyrën e duhur, dhe më pas ta lini të funksionojë magjinë e saj. Do t’ju duhet t’i jepni pak kohë për të punuar si duhet përpara se të vendosni të pastroni përsëri dollapët.

Përdorni thithës të aromës

Një nga gjërat më të mira që mund të bëni është të përdorni amortizues për të hequr qafe aromën. Thithësit e aromave janë në thelb lloje të ndryshme sendesh që janë në gjendje të thithin erërat në mënyrë mjaft efektive.

Këto janë zgjedhje ideale për të hequr qafe aromat e padëshiruara nga dollapët prej druri, dhe ato janë gjithashtu mjaft efektive në mbajtjen e këtyre erërave të mykur.

Hetoni dhe shpëtoni nga problemi

Nëse aroma e mykut mbetet pa marrë parasysh se çfarë hapash ndërmerrni, mund të jetë një ide e mençur të kryeni një inspektim të plotë për të përcaktuar se nga vjen erë, dhe pastaj të hiqni qafe problemin njëherë e përgjithmonë.

Nëse ka një lloj rrjedhje uji që po shkakton një problem, duhet ta kuptoni dhe rregulloni problemin siç duhet.

Këto janë vetëm disa nga mënyrat më të mira për të hequr qafe erën e mykut nga dollapët tuaj.

Albanianpost.com


Lajmet kryesore