Lajme

Musk beson se recesioni në SHBA është i pashmangshëm


Elon Musk e konsideron të pashmangshëm recesionin e ardhshëm të ekonomisë amerikane, por shton se disa probleme makroekonomike do të zgjidhen në mënyrë të pavarur.

Ai e bëri të ditur këtë në mbledhjen vjetore të aksionerëve të kompanisë “Tesla”.

Musk parashikon se recesioni do të zgjasë 18 muaj, por ndikimi negativ i tij do të jetë relativisht i moderuar.

Në maj të këtij viti ai foli për fillimin e një recesioni dhe kishte të drejtë.

Musk vuri në dukje se perspektiva pozitive për pjesën tjetër të vitit dhe në 2023 është pjesërisht për shkak të provave se inflacioni në vend, i cili aktualisht është në nivelin më të lartë të 40 viteve, mund të fillojë të bjerë.

Parashikimet e tij për kompaninë e tij “Tesla” për gjysmën e dytë të vitit janë më optimiste.

Këtë muaj, Tesla iu afrua 3 milionë shitjeve totale të automjeteve dhe planifikon të arrijë në 20 milionë automjete deri në fund të dekadës.

Për të arritur rezultate të tilla, kompania duhet të hapë të paktën 12 fabrika, secila prej të cilave do të prodhojë deri në 2 milionë makina në vit.

Tesla aktualisht operon me gjashtë fabrika të vendosura në Shtetet e Bashkuara, Evropë dhe Kinë.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore