Teknologji

Mini EV Gameboy ka 50% më shumë fuqi


Tregu kinez i EV vazhdon të rritet me një ritëm shumë të shpejt. Vetëm në prill, rreth 213,000 automjete plotësisht elektrike dhe rreth 68,000 hibride, ku segmenti plug-in tani përbën rreth 29% të të gjithë tregut.

EV më i shitur në Kinë vazhdon të jetë Wuling Mini EV, nga të cilat 27,181 njësi iu dorëzuan klientëve vetëm në prill. Rezultatet e deritanishme tregojnë 127,542 shitje për automjetin e vogël elektrik, duke i dhënë asaj një epërsi ndaj, Tesla Model Y me 75,250 dërgesa.

Wuling Air EV do të jetë EV i parë kompakt që një kompani kineze dhe do të shitet në mbarë botën. Wuling është përgatitur të dalë ndërkombëtarisht me Air EV. Ky model do të jetë automjeti zyrtar i Samitit të G20 në Indonezi, falë një marrëveshjeje mes prodhuesit kinez.

Air EV vjen me opsionet e motorit elektrik 30/50 kW. Do të ketë gjithashtu dy opsione, 200 dhe 300 kilometra. Versioni më i lirë do të kushtojë rreth 5000 dollarë.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore