Rajoni

Mali i Zi/ Mbi 2000 njerëz do të privohen nga shtetësia e dyfishtë


Ministria e Punëve të Brendshme Malazeze (MUP) do të fillojë procedurën për t’u hequr shtetësinë malazeze 2 mijë e 108 personave, të cilët kanë dy shtetësi.

Në një njoftim për shtyp, Ministria e Brendshme tha se, tani për tani, procedura e verifikimit mbulon 8 mijë qytetarë, të cilët janë në listën e votuesve të Herceg Novi-it, Nikshiq-it dhe Malit të Zi.

Kjo sepse qytetarët, përveç shtetësisë malazeze, kanë dhe shtetësi tjetër.

Për këtë arsye, asnjë procedurë nuk do të fillohet ndaj humbjes së shtetësisë malazeze me forcën e ligjit.

Siç është shpjeguar, ata do të jenë në gjendje të deklarojnë se cilën shtetësi dëshirojnë të mbajnë me anë të një procesverbali.

Ministria e Brendshme theksoi se personat, të cilët kanë fituar vullnetarisht nënshtetësinë e një shteti tjetër përpara 3 qershorit 2006, kanë të drejtën e shtetësisë së dyfishtë.

Ministria e Brendshme theksoi se ky nuk është fundi i procesit, sepse ka ende kontrolle për numrin e mbetur të qytetarëve.

Si pjesë e krijimit të parakushteve për azhurnimin e regjistrave të vendbanimit, një inspektim i regjistrave të disponueshëm zbulon se, më shumë se 16 mijë persona pas vitit 2008 nuk kanë marrë letërnjoftim dhe janë në listën e zgjedhësve. Gjithashtu u tha se kartat e identitetit, për afro 50 mijë qytetarë, skaduan.

Ministria e Brendshme u bëri thirrje qytetarëve me një status të tillë, të paraqesin një kërkesë për lëshimin apo zëvendësimin e një letërnjoftimi. Pse ndryshe, do të fillohet një procedurë e kundërvajtjes, në përputhje me Ligjin për Letërnjoftimin.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore