Vende

Maldive ofron vaksina për turistët


Maldivet së shpejti do t’u ofrojnë vizitorëve vaksinime gjatë mbërritjes si pjesë e iniciativës së saj të trefishtë që synon ringjalljen e sektorit të udhëtimit të goditur rëndë, sipas ministrit të saj të turizmit.

Strategjia “3V”, e cila inkurajon turistët të “vizitojnë, vaksinojnë dhe të bëjnë pushime”, do të sigurojë një mënyrë “më të përshtatshme” për të vizituar vendin, tha ministri i turizmit, Abdulla Mausoom.

Maldivet, një shtet i arkipelagut në Azinë Jugore i njohur për plazhet e tij tropikale dhe ujërat e pacenuar, është shumë i varur nga industria e tij e turizmit.

Abdulla Mausoom tha se, do të siguronte një mënyrë të përshtatshme për njerëzit për të pushuar në ishull, duke marrë parasysh se ekonomia e vendit varet nga turizmi. 67% e PBB-së vjen nga industria e udhëtimeve.

Ministri i turizmit tha se nuk do të shtyhej në një afat kohor për përhapjen e vaksinimit të vizitorëve. Ai vuri në dukje se përparësia e qeverisë është të sigurojë që të gjithë banorët fillimisht të marrë të vaksinat e tyre të para dhe të dyta.

Sidoqoftë, sapo të përfundojë ai proces, vendi do të jetë gati të vaksinojë edhe vizitorët, tha ai.

Ai nuk dha një afat kohor për programin e vaksinimit, duke deklaruar se përparësia e parë e vendit ishte që popullsia të merrte të dy dozat e vaksinës.

Mausoom shtoi se Agjencia e Mbrojtjes së Shëndetit të vendit shumë shpejt do të shpallte udhëtime pa kufizime për vizitorët që tashmë janë vaksinuar plotësisht.

Këtë vit, Maldivet kanë pritur 350 mijë vizitorë, pasi turistë- kryesisht nga India afër – përfitojnë nga kërkesat e kufizuara të hyrjes së vendit.

 

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore