Sport

Kupa e Botës 2026, FIFA miraton 16 vendet pritëse (FOTO)


Kupa e Botës 2026 do të zhvillohet në Meksikë – SHBA – Kanada. Për herë të parë në histori do të marrin pjesë 48 skuadra.

SHBA-të do të presin pjesën më të madhe të ndeshjeve, duke pasur 11 vende: Seattle, San Francisco, Los Angeles, Dallas, Kansas City, Atlanta, Houston, Boston, Miami, Philadelphia, New York.

Pjesa tjetër do të zhvillohet mes: Mexico City, Guadalajara, Monterrey, Toronto dhe Vancouver.

1-Mexico City, Meksikë, stadiumi “Aztec”

-Inauguruar: 1966

-Kapaciteti: 87 mijë e 523

2- Monterey, Nuevo Leon, stadiumi “BBVA”

-Inauguruar: 2015

-Kapaciteti: 51 mijë

3-Guadalajara, Jalisco, stadium “Akron”

-Inauguruar: 2010

-Kapaciteti: 48 mijë e 71

4-Vankuver, British Columbia, stadium “BC Place”

-Inauguruar: 1983

-Kapaciteti: 54 mijë e 500

5-Toronto, Ontario, stadium “BMO Field”

-Inauguruar: 2007

-Kapaciteti: 30 mijë

6-Los Angeles, California, stadium “SoFi”

– Inauguruar: 2020

-Kapaciteti: 70 mijë e 240

7-Houston, Texas, stadium “NGR”

-Inauguruar: 2002

-Kapaciteti: 72 mijë e 200

8- New Jersy, East Rutherford, stadium “MetLife”

-Inauguruar: 2010

-Kapaciteti: 82 mijë e 500

9-Atlanta, Georgia, stadiumi “Mercedes Benz”

-Inauguruar: 2017

-Kapaciteti: 71 mijë

10-Seattle, Washington, stadium “Lumen Field”

-Inauguruar: 2002

-Kapaciteti: 68 mijë e 740

11-Philadelphia, Pennsylvania, stadiumi “Lincoln Financial Field”

-Inauguruar: 2003

-Kapaciteti: 69 mijë e 796

12-San Francisco, Californa, stadium “Levi’s”

(Photo by Glenn Fawcett)

-Inauguruar: 2014

-Kapaciteti: 68 mijë e 500

13-Miami, Florida, stadium “Hard Rock”

-Inauguruar: 1987

-Kapaciteti: 64 mijë e 767

14-Kansas City, Misuri, stadium “Arrowhead”

-Inauguruar: 1972

-Kapaciteti: 76 mijë e 416

15-Dallas, Texas, stadium “AT&T”

-Inauguruar: 2009

-Kapaciteti: 80 mijë

16-Boston, Massachusetts, stadium “Gillette”

-Inauguruar: 2002

-Kapaciteti: 65 mijë e 878

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore