Lajme

KQZ shpërndan materialin zgjedhor


Zgjedhjet lokale në Kosovë – Ilustrim.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), ka nisur shpërndarjen e materialit kryesor mes tyre edhe fletëvotimet për zgjedhjet e raundit të dytë që do të mbahet me 14 nëntor të dielën.

Nga zyrat qendrore të Qendrave të numrimit dhe rezultateve (QNR), nën përcjelljen e Policisë së Kosovës, materialet do të i dërgoj në depot e komisionarëve në 21 komuna.

Zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), Valmir Elezi, bëri të ditur se në zgjedhjet për kryetarë të komunave janë shtypur 1 milionë e 136 mijë e 150 fletëvotime.

“Ky material i rëndësisë së veçantë, nën përcjelljen e Policisë së Kosovës, është dërguar në depot e komisioneve komunale të, në 21 komuna ku do të mbahet raundi i dytë i zgjedhjeve për kryetarë të komunave”,deklaroi Elezi në konferencë për media.

“Sipas vendimit të KQZ-së, për Zgjedhjet për Kryetarë të 21 Komunave janë shtypur 1 milion e 136 mijë e 150 fletëvotime”, deklaroi Elezi.

Ndërsa, theksoi që edhe për këto zgjedhje janë shtypur më pak fletëvotime.

“Edhe për këto zgjedhje, janë shtypur më pak fletëvotime, rreth 10% apo rreth 125 mijë fletëvotime më pak se numri përgjithshëm i votuesve që u takojnë këtyre 21 komunave. Kjo është një praktikë e ndjekur edhe në proceset e kaluara zgjedhore”.

Shpërndarja e materialit zgjedhor në komunat e Kosovës.

Elezi u shpreh se janë rreth 2 mijë e 450 persona me nevoja të veçanta, që pritet të votojnë të dielën, e për të cilët janë angazhuar 80 ekipe mobile.

“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), do të angazhojë 80 ekipe mobile, numri i qytetarëve të regjistruar si votues me nevoja të veçanta është rreth 2 mijë e 450, prej të cilëve rreth 1 mijë e 550 janë votues të cilët nuk mund të dalin nga shtëpitë e tyre për shkak të paaftësisë fizike apo shëndetësore”.

Ai deklaron se janë edhe “899 votues të cilët janë në hospitalizim në shtëpitë e caktuara për të moshuar, të burgosurit edhe të paraburgosurit”.

Mundësi të votimit do të ketë edhe për personat të cilët janë të infektuar me COVID-19.

“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) do të mundësojë votimin e qytetarëve të cilët fatkeqësisht janë të infektuar me COVID-19 dhe që për shkak që masave nuk mund të dalin nëpër vendvotime për të votuar”, shtoi Elezi.

Shpërndarja e materialit zgjedhor në komunat e Kosovës.

Në zgjedhjet lokale të mbajtura gjatë ditës së diel të 17 tetorit, nga numri i përgjithshëm i 38 komunave të Kosovës, 17 komuna kanë shënuar fitore, ndërsa 21 komuna shkojnë në raundin e dytë të zgjedhjeve

Komunat të cilat kanë shënuar fitore duke mos shkuar fare në balotazh janë Deçani, Mitrovica Jugore, Leposaviçi, Lipjani, Novebërda, Peja, Shtërpca, Suhareka, Ferizaj, Zubin Potoku, Zveçani, Hani i Elezit, Graçanica, Ranillugu, Parteshi, Mitrovica Veriore dhe Skenderaj. Që një kandidat të fitojë pa balotazh i duhen 50 për qind plus një votë.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore