Lajme

Kosovë: Rritet në 111 numri i pacientëve me COVID-19 të shtrirë në spitalet e vendit


Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës, nëpërmjet një postimi në Facebook, ka njoftuar se janë dukë u trajtuar 111 pacientë të cilët janë me COVID-19.

“111 pacientë të konfirmuar me Covid-19 dhe 30 post-Covid-19 janë të shtrirë për trajtim mjekësor në kuadër të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës”, thuhet në njoftim.

Përveç këtyre edhe 30 pacientë të tjerë janë, të hospitalizuar e të cilët janë post COVID-19.

Po ashtu, prej tyre 49 pacientë janë në oksigjeno terapi, kurse në Mjekim Intensiv të Klinikës Infektive janë të shtrirë 4 pacientë.

Në raportin e ShSKUK-së, vetëm në Klinikën Infektive janë të shtrirë 40 pacientë, Klinika e Pulmologjisë, 30 pacientë post-covid.

Ndërsa, sa i përket Klinikave të QKUK-së janë të shtrirë gjithësej 29 pacientë.

Ndërkaq, në spitalet rajonale, si ajo e Gjakovës janë të shtrirë 12 pacientë, në Spitalin e Pejës 8 pacientë, Spitali i Prizrenit, 3 pacientë, Spitali i Mitrovicës, 11 pacientë dhe Spitali i Ferizajt, 4 pacientë po ashtu, Spitali i Gjilanit, me 6 pacientë.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore